News

Aneka Pilihan Sup Protein Berkhasiat Dan Sihat

Sup adalah makanan yang mudah dibuat, berkhasiat dan sihat. Ia boleh dibuat dalam pelbagai cara yang berbeza menjadikannya mudah. Sayur-sayuran dan herba sering ditambah ke dalam sup yang menjadikannya lebih enak dan menambah khasiat.Sup juga sedap apabila digandingkan dengan roti atau makanan kaya karbohidrat lain .

25 Bahan Makanan Yang Perlu Dielakkan Demi Kesihatan Otak dan Jantung

Mengelakkan makanan tertentu boleh menjadi sukar, terutamanya apabila ia direka khusus untuk rasa yang enak. Tetapi inilah tangkapannya: Banyak makanan yang kita diberitahu bahawa kita tidak boleh makan mungkin sebenarnya tidak begitu buruk untuk kita. Malah, perkara yang dianggap "buruk" untuk anda mungkin berbeza sama sekali daripada apa yang dianggap "buruk" untuk orang lain.

Minyak ini boleh 'mencegah keguguran dan penipisan rambut' - pakar berkongsi sebab dan bila untuk menggunakannya

Keguguran rambut berkemungkinan besar berlaku pada bulan September - pakar menerangkan sebabnya
Berasal dari kawasan Mediterranean, rosemary ialah herba serba boleh dan popular yang digunakan dalam makanan dan aromaterapi, serta ubat-ubatan.

Mengapa penting untuk menjaga kesihatan otak kita?

Otak manusia telah berkembang selama berjuta-juta tahun untuk melaksanakan fungsi tertentu. Dalam beberapa dekad kebelakangan ini, saintis telah mendapati bahawa otak adalah lebih kompleks daripada yang difikirkan sebelum ini. Hari ini, kita tahu bahawa otak terdiri daripada berbilion sel yang dipanggil neuron, dan setiap neuron bersambung ke neuron lain melalui sinaps.

11 Fakta Menarik Mengenai Otak Manusia

Terdiri daripada berbilion neuron (atau sel saraf) yang berkomunikasi dalam trilion sambungan yang dipanggil sinaps, otak anda ialah salah satu organ yang paling kompleks dan menarik dalam badan anda. Menjaga otak anda sihat dan aktif adalah penting.

Top 25 Bahan Perlu Dielakkan Dalam Penjagaan Kulit

Adakah anda sedar bahan penjagaan kulit yang harus dielakkan kerana ketoksikannya?

Ingat, itu hanya kerana semua orang menggunakan kosmetik tertentu tidak bermakna anda sentiasa berada di pihak yang selamat.

Punca Lingkaran Mata Gelap

  Apa yang Menyebabkan Lingkaran Hitam Di Bawah Mata Anda? Lingkaran hitam bawah mata Lingkaran hitam di bawah kelopak mata bawah adalah perkara b...

15 Harmful Ingredients in Shampoo to Avoid

  Did you know that your shampoo can contain harmful ingredients that can both harm you and the environment? One of the most common ingredients...

Makanan Sebagai Penawar atau Penyakit

MAKANAN PENAWAR @ PUNCA PENYAKIT. NAK SIHAT CUBA AMALKAN TIPS MKNN SPT DI BAWAH IN SHA ALLAH BADAN SIHAT- RENGAN @ BERTENAGA ELAK MAKANAN 25 TOP INFLAMMATORY FOOD INGREDIENTS, chemicals & FOODS, 24 BAHAN MAKANAN, bhn kimia & MAKANAN KERADANGAN UTAMA

Rawatan Penyakit Kanser Menggunakan Herba Cytotoxic, Anti-oksidan & Pemakanan

 Kaedah gabungan kemo dan herba serta pemakanan agak berkesan. Selepas selesai menjalani kemo, boleh mula dgn rawatan herba & pemakanan utk terus menghalang sel kanser membiak kembali. 

Serum Hyaluronic Flor Rosa dengan Bahan Aktif Mewah

Serum Hyaluronic Flor Rosa dengan bahan aktif mewah pelembap kulit : kolagen berasaskan tumbuhan hyaluronic acid dan extrak sarang burung, aloe vera, red dates & bahan pemutih alami 'mutiara'

Pantang Larang Anxiety, GERD dan Gastrik

Kesan mudarat makanan bergoreng deep fry dan pan fry. Makanan bergoreng memang sensitif dengan orang yang ada masalah & penyakit seperti GERD, gastrik..